2023.10.02, Hétfő
Urnás temetkezési hely épül a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen
Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely facebook

Urnás temetkezési hely épül a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

mti

2019.11.11. 15:02

150 helyes urnás temetkezési hely is lesz majd a kápolnában, amelynek felújítási munkái várhatóan 2022-ben fejeződnek be.

Hirdetés

Megkezdődik a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a Kálvária kápolna felújítása, amelyben urnás temetkezési helyeket alakítanak ki.

A terveket Borbás Péter építész készítette. A kápolnát két dombormű díszíti majd, Szent Mihály és Szent Rafael angyalokkal, Mátyássy László szobrászművész alkotásaival.

A szobormunkák a határon átívelő Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programnak a ferences kulturális örökség megőrzésére elnyert forrásából készülhettek el, e program keretében épül a Csend Háza is a Nógrád megyei kegyhelyen.

A temetkezési helyekre csak a kápolna átadása után fogadnak el előjegyzéseket.

A mátraverebély-szentkúti római katolikus nemzeti kegyhelyen 2015 szeptemberében készült el a legnagyobb, mintegy 2,8 milliárdos beruházás. Az Észak-magyarországi Operatív Program támogatásával megújult a kegytemplom, a rendház, a kültéri misézőoltár, komfortosabbá tették a zarándokházat, 140 új zarándokszállást, valamint új fogadóépületet alakítottak ki. Átalakították a templom belső részét és a lourdes-i barlangot, így megközelíthetőbbé vált a kegyszobor, a restaurált kegyoltár és a Szűzanya szobra.

AktuálisMátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely