2024.04.26, Péntek
Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót
Fotó: Kozma Attila

Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót

mti

2019.11.24. 14:17

A most átadott Geopark panzió geoturisztikai centrumként és panzióként egyaránt működik, az épületben 35 embert tudnak elszállásolni, különlegessége, hogy az egész épület a geopark bemutatását célozza, ami a szobák nevében és dekorációjában, valamint a  geo- és ökoturisztikai kínálatban is jelentkezik.

Hirdetés

A Bükk-vidék Geopark 2017-ban alakult, a felsőtárkányi alapító ülésen csaknem félszáz település képviselője vett részt, néhány hónapon belül pedig már 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez.

A geopark olyan, földtani-földrajzi adottságokra épülő térségfejlesztési koncepció, amely munkaszervezete révén kapcsolódik a nemzeti és nemzetközi geoparkok hálózatához. Az UNESCO Globális Geoparkok arra törekszenek, hogy bemutassák a változatos geológiai értékeket, elősegítsék azok védelmét, az oktatásba és turizmusba való bekapcsolásukat.

A Bükk és közvetlen környezete bővelkedik olyan földtudományi értékekben, amelyek mind a turizmus, mind az oktatás, bemutatás, szemléletformálás tárgykörébe bevonhatók.

 

AktuálisBükkszentkeresztGeopark panzió