2024.04.20, Szombat
Cél a balesetek megelőzése
police.hu

Cél a balesetek megelőzése

police.hu

2019.10.16. 19:53

A 21-es számú főút bátonyterenyei útelágazásánál ellenőrizték a rendőrök a gépjárművezetőket.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai – a megye motoros rendőreinek bevonásával – 2019. október 11-én a 21-es számú főút bátonyterenyei útelágazásánál a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében komplex ellenőrzés keretén belül ellenőrizték a gépjárműveket és a gépjárművezetőket. A balesetek legfőbb kiváltó okai között szerepel a sebességtúllépés és a szeszes ital fogyasztása a járművezetést megelőzően. Fontos továbbá a passzív biztonsági eszközök használata (például a biztonsági öv, gyermekülés), melyek életet menthetnek. Ezért az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mindezen szabályok betartására. 

A rendőrök a fokozott ellenőrzés során egy személyt figyelmeztettek, három fő ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek és kilenc gépjárművezetővel szemben helyszínbírságot szabtak ki szabálysértés elkövetése miatt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén! 

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággépjárműellenőrzés