2024.10.24, Csütörtök
A telefonos segítő munka tapasztalatairól tanácskoznak Salgóbányán
A kép illusztráció

A telefonos segítő munka tapasztalatairól tanácskoznak Salgóbányán

MTI OS

2019.09.01. 15:41

Megnövekedett a családon belüli konfliktusokkal, generációs problémákkal jelentkező hívók száma.

Közel 300 fő Kárpát-medencei önkéntes és meghívott vendég vesz részt a XXXII. Országos Konferenciáján, melyet a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége a támogatóknak köszönhetően rendez Salgótarján-Salgóbányán.

A telefonos segítő munka tapasztalatai alapján azt kell megállapítani, hogy megnövekedett a családon belüli konfliktusokkal, generációs problémákkal jelentkező hívók száma. A konferencián éppen ezért a család szerepét, a családi kapcsolatokat, a családszerkezet változásait, a férfi és női szerepeket, a családon belüli konfliktusokat vizsgálják előadások és műhelymunkák keretében.


A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének országos rendezvényei a hívások tapasztalatait figyelembe véve társadalmi szinten is jelentkező egyéni, családi problémákat, aktuális témákat járnak körül. A konferencia előadói az egyén és a mikrokörnyezet és a társadalmi beágyazódás megközelítéstől kezdve a tradicionális családmodell változásain keresztül a karrier hatása a családra témákon át a férfi és női archetípusokig többféle témát érintenek majd.
A rendezvényre érkeznek vendégek a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Oroszországból.
A szervezők célja a szakmai együttműködés szorosabbá tétele, valamint a műhelymunkák helyszínein keresztül a nógrádi megyeszékhely és környékének bemutatása.

AktuálisMagyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége