2023.01.31, Kedd
Emlékgyűjtésbe kezdett a Fővárosi Nagycirkusz
6.kerulet.ittlakunk.hu

Emlékgyűjtésbe kezdett a Fővárosi Nagycirkusz

mti.hu

2019.06.02. 10:09

Kiállítással ünnepli megnyitásának 130. évfordulóját a nagycirkusz, melyhez a közönség tárgyi emlékeit és személyes történeteit is várja.

Hirdetés

Wulff Ede német-holland cirkuszigazgató 1889. június 27-én nyitotta meg vasszerkezetű, hullámbádogból készült cirkuszépületét a Városligetben, amely azóta is Magyarország első és egyetlen kőcirkusza. A jubileumról az intézmény egy cirkusztörténeti kiállítással is szeretne megemlékezni, amelyhez a közönség segítségére is számít.

Olyan felajánlásokat várnak, amelyek valamilyen módon kötődnek a Fővárosi Nagycirkuszhoz, például régi plakátokat, fotókat, jegyeket, vagy előadáshoz, artistához, zsonglőrhöz kötődő emlékeket, kellékeket.

A cirkusz a kölcsönzésre is hajlandó

A tárgyak, amennyiben gazdája igényt tart rá, egy évre szóló kölcsönszerződéssel kerülnek az intézményhez, adományozás esetén pedig a cirkusztörténeti gyűjtemény részét képezik majd. A kiállításról digitális anyag készül, amely a későbbiekben online is elérhető lesz.

A beérkező emlékeket a közönség egy éven át láthatja majd a Fővárosi Nagycirkusz épületében és honlapján. A felajánlókat pedig feltüntetik a tárlaton és a honlapon, valamint családi cirkuszi belépőt is kapnak ajándékba.
 

A jelentkezéseket az emlékről készült fotóval és rövid leírással június 10-ig várják. További részletek az intézmény honlapján olvashatók.

AktuálismegemlékezéscirkuszBudapest