2024.04.24, Szerda

Ingyenes ünnepi rendezvényeket tart a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

mti

2018.12.09. 19:11

Idén karácsonykor is ünnepi programokkal és ajándékokkal örvendeztet meg 3200 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő, rászoruló gyermeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Hirdetés

Az Országgyűlés és az NGYSZ újra közösen szervezi meg az Országházi Gyermekkarácsony című programot, amelyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást. A négyórás program nyolc helyszínen zajlik, a program végén pedig az Országgyűlés elnöke és az NGYSZ elnöke ajándékokat ad át a résztvevőknek.

Háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket látnak vendégül december 10-én különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen, amelyet az NGYSZ huszonhetedik éve rendez Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A WestEnd City Center Cinema City mozitermében fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, a szervezők pedig ajándékokkal is várják a gyerekeket. 

Az NGYSZ és az MKB Bank meghívására 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek tekintheti meg A diótörő című mesebalettet az Erkel Színházban december 16-án. A Karácsonyi Gyermekgálát 21. alkalommal rendezik meg, eddig összesen 27 ezer gyermek vehetett részt a programon.

Az állandó karácsonyi rendezvények idén kiegészülnek a Madách Művészeti Iskola és Sárközi Gyula jóvoltából a Bogármesék című előadással is, amelyre 600 gyermeket hívnak meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből és gyermekintézményekből december 12-én a RAM Colosseumba.

AktuálisOrszágházi GyermekkarácsonyNemzetközi Gyermekmentő Szolgálat