2024.04.22, Hétfő

Gyerekek népesítették be az Országházát

mti

2018.12.16. 09:58

Mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról az Országházi Gyermekkarácsonyon.

Hirdetés

Megkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.
A házelnök kiemelte, hogy az Országházat a nemzet házának is szokták nevezni, mivel nemcsak a tízmilliónyi Magyarországon élő embernek a politikai otthona, hanem minden olyan magyar és nem magyar embernek, akiknek ősei, felmenői hozzájárultak az épület felépítéséhez és az ország építéséhez.
Kövér László arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza az itt szerzett élményeket és meséljék majd el az otthon maradtaknak, hiszen ez az ajándék mindenkié - hangsúlyozta.

 

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy színes programot sikerült összeállítani erre a napra.
A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora várja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.
A Vígszínház művészei a Pál utcai fiúk című előadásból adtak elő részleteket, majd Péter Szabó Szilvia, Horti Zoltán, Vastag Csaba, Miklósa Erika, Novák Péter, Küttel Dávid és a Sirtos együttes lép színpadra. A négyórás program, amelyet arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás is színesít, nyolc helyszínen zajlik.

AktuálisOrszágházi Gyermekkarácsony