2024.03.04, Hétfő

A HE-DO és KM Építő kivitelezésében Nógrád megyében egy újabb összekötőutat újítottak fel.

Hirdetés

Helyreállították a Pásztóhoz tartozó Hasznos és Mátrakeresztes városrészek közötti, Galyatetőre vezető út 1,8 kilométeres szakaszát. A 175 millió forint értékű beruházás a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. munkájával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Ezzel az idei évre befejeződtek a TOP-os támogatásból végrehajtott útfelújítások Nógrád megyében. A fejlesztéssorozatról legutóbb a Kálló és Erdőtarcsa közötti út rekonstrukciójának befejeztekor számoltunk be (a projektet szintén a HE-DO és a KM Építő kivitelezte).

A felújított útszakaszon kétrétegű burkolatmegerősítést végeztek lokális pályaszerkezet-cserével, valamint a Galya-patak közelsége miatt a partfalat is megerősítették.


A turisták is könnyebben eljuthatnak a Mátrába

A 2408-as út szakaszának felújítása nem csak az ott élők számára jelent nagy előrelépést, hanem azért is jelentős fejlesztés, mert a 21-es főút kétszer kétsávos szakaszának elkészültével megnövekedett a forgalom Pásztó térségében, és sok turista már nem Gyöngyös, hanem Pásztó felől közelíti meg a Mátra észak-nyugati részét.

2018-ban a térségben összesen 25 kilométernyi utat újítottak meg 2,4 milliárd forint értékben – mondta el a beruházó Magyar Közút Nzrt. képviseletében Ürmössy Ákos az átadóünnepségen.

 

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)AktuálisútépítésPásztóútfelújításgalyatetőMagyar Közút Nonprofit Zrt.He-Do Kft.KM Építő Kft.