2024.04.23, Kedd

Évtizedek óta várt útfelújítás valósult meg Nógrád megyében

magyarepitok.hu

2018.12.06. 09:21

A HE-DO és a KM Építő munkájával megújult útszakasznak köszönhetően a helyi lakosok ismét visszakerülnek a térség vérkeringésébe és javul az életminőségük is.

Hirdetés

A Nógrád megyei Kálló és Erdőtarcsa közötti 4,5 kilométeres útszakasz újult meg a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. kivitelezésében. A fejlesztés bruttó 520 millió hazai forrásból valósult meg a Magyar Közút Nzrt. beruházásában.

 

Korszerűsítették a hidat is

A projekt keretében a Kálló közelében lévő híd is átépült. Ezen kívül a padkát speciális elemekkel burkolták a járhatóság javítása érdekében, valamint az árkok, a jelzőtáblák és a burkolatjelek is megújultak.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A burkolat a külterületen újrahasznosított technológiával készült, ennek köszönhetően a régi anyag sem veszett kárba, így környezetkímélő módon hozták létre az új útszakaszt. Az új útburkolat a 10 évre előre becsült forgalomnak megfelelő vastagságban készült el.

 

 

További útfelújításokra számíthatnak a kisebb települések is

Az érintett pálya átépítése egy régóta várt fejlesztés volt a helyiek körében, ugyanis már a 70-es évek végétől rossz állapotban volt, nehezítve ezzel az ott élők közlekedését – mondta el Csizmár Gyula, Erdőtarcsa polgármestere. A települések a fejlesztésnek köszönhetően újra visszakerültek a térség vérkeringésébe, és a jó minőségű út révén a helyben élők könnyebben járnak majd dolgozni, ezáltal pedig javul az életminőségük is.

 

Csizmár Gyula

 

2019-ben elindul a Magyar falu program, melynek köszönhetően további hasonló útfelújítások várhatók. A program keretében az állam 50-70 milliárd forint összegű támogatást biztosít az országban található alsóbbrendű úthálózat fejlesztésére, kifejezetten a falvak és kisebb települések megközelíthetősége céljából – mondta el Balla Mihály, a település országgyűlési képviselője. Azt is hozzátette, hogy a következő 2-3 évben mintegy 90 kilométernyi, településeket összekötő útszakasz felújítása várható.

 

 

Galéria

AktuálisútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.ErdőtarcsaHe-Do Kft.KM Építő Kft.Kálló