2024.03.28, Csütörtök

Átadásra került az új varsányi Önkormányzati Hivatal

varsany.hu

2018.12.22. 08:59

Az épület teljeskörű felújításakor sor került a nyílászárók cseréjére, tető cserére, szigetelésre, fűtés korszerűsítésre és a villanyhálózat átépítésére. Mára egy korszerű, energiatakarékos, a 21. századi követelményeinek megfelelő épületben végezhetik az önkormányzati igazgatási munkát.

Hirdetés

Az ünnepségen részt vettek a képviselő testület tagjai, szomszéd települések polgármesterei, intézményvezetők, önkormányzati dolgozók, az iskola diákjai, és a község lakói.

 

Mint minden épületnek, a Községházának is története van. A 70-es években épült, melyet folyamatosan bővítettek. Volt itt orvosi rendelő és telefonközpont. A közfoglalkoztatási program keretében kialakított garázsok és raktárak. De itt alakult meg és működött 1945. márciusában a földosztó bizottság is, amely elsőként fejezte be a földosztást Nógrád megyében. - hangzott el Kanyó Judit, a község polgármesterének köszöntőjéből.
 

Az Önkormányzat és a Tanács az eltelt mintegy 50 év alatt saját erőből mindig elvégezte az aktuális fenntartási munkákat, azonban mára már időszerűvé vált egy nagyobb volumenű korszerűsítés.
 

A hivatal átalakítását 2018. júniusában kezdték meg. A kivitelezés befejezésére novemberben került sor. A forrást, mintegy 30 millió forintot a Belügyminisztérium biztosította. Az Önkormányzat 11 millió Ft önerőt vállalt a beruházás sikeres megvalósítása érdekében.

 

 

AktuálisVarsányVarsányi Önkormányzati Hivatal