2024.05.01, Szerda
Megújult a Rendőr-főkapitányság Nógrád megyében
police.hu

Megújult a Rendőr-főkapitányság Nógrád megyében

police.hu

2018.11.02. 10:49

Az épület fenntartási költségeiben a felújítás eredményeként jelentős megtakarítás várható.

Hirdetés

A Kormány döntése alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai korszerűsítésére 400 millió forintos pályázati lehetőséget kapott. A beruházásban a konzorciumi partner a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft volt. A felújítás végrehajtása a Környezet és Energia Operatív Program KEHOP 5.2.2/16-2016-00071 azonosítási számú projekt keretében zajlott le.

2018. március 6-án megkezdődött hat hónapos munka ideje alatt, a kivitelezés során az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására törekedtek.  A felújítás során megtörtént a homlokzati falak hőszigetelése, a meglévő nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, a lapostető hő- és vízszigetelése, napelemes rendszer kiépítése, a garázskapuk cseréje, valamint az irodák zsaluziával történő árnyékolása.

A felújított épület ünnepélyes átadására 2018. október 30-án került sor, ahol beszédet mondott Kovács István rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány.

Megköszönték a pályázati lehetőséget és a kivitelezőknek a zökkenőmentes felújítási munkák végrehajtását. A közel félmilliárd forintos beruházás eredményeként megújult rendőr-főkapitányság épületében dolgozóknak munkájukhoz jó egészséget és jó munkát kívántak. 

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságenergetikai korszerűsítés