2024.07.15, Hétfő

Műanyag pályás síiskolák a "Tanulj Itthon Síelni!" kampányban

mti

2018.10.02. 16:18

Ennek keretében országosan már 30 helyen nyílik lehetőség műanyag pályás síiskolában megtanulni a sízés és a hódeszkázás alapjait.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint Magyarországon csaknem 600 ezren síelnek vagy hódeszkáznak, és ez a szám folyamatosan emelkedik.
"A Tanulj Itthon Síelni! kampány célja, hogy minél több ember síeljen vagy snowboardozzon hazánkban, és használják egyre többen a hazai sípályáinkat, hiszen a hazai lehetőségek színes választékot biztosítanak a biztos sítudás megszerzésére" - áll a közleményben, amely szerint szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ezeket a sportágakat sosem késő elkezdeni, és Magyarországon a fiatalabbak és az idősebbek számára egyformán elérhető a síelés és a hódeszkázás.

A sportágak kipróbálására már az őszi időszakban is számos lehetőség adott Magyarországon, a műanyag sípályás síiskolákban pedig minden évben ingyenes nyílt napot tartanak az őszi időszakban, amikor a gyerekekkel megismertetik a síelés és a hódeszkázás élményét.

A klaszter létrehozta egységes, felhasználóbarát online felületét a www.tanuljitthonsielni.hu weboldalt, melyen a tanulási lehetőségek mellett síoktatóképzést is hirdetnek.

AktuálisTanulj Itthon Síelni!síiskola