2024.07.20, Szombat
Szirákon és Nógrádmegyerben folytatódott a

Szirákon és Nógrádmegyerben folytatódott a "Házhoz megyünk!" program

police.hu

2018.09.24. 09:59

A Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a kihelyezett információs pontokon várták a lakosságot.

A „Házhoz megyünk!” program keretében a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai 2018. szeptember 19-én Szirákon, míg a szécsényi rendőrök 2018. szeptember 20-án Nógrádmegyerben látták el bűnmegelőzési tanácsokkal a lakosságot. A bűnmegelőzési szakemberek az információs ponton felhívták az érdeklődők figyelmét, hogy ne hagyják az autóban személyes irataikat, táskáikat, értékeiket. A parkolóban hagyott gépkocsik ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel, valamint ne feledkezzenek meg a beépített riasztóberendezések bekapcsolásáról sem. A rendőrök felhívták az időskorúak figyelmét a trükkös csalások és lopások veszélyeire. Az érdeklődők részére az áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is átadtak.

 

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a késő délutáni órákban lakossági fórumra várták a lakosságot.

A személy és vagyonbiztonság érdekében a szakemberek az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Amennyiben ismeretlen személyek szolgáltató, vagy valamely hivatal munkatársaként bemutatkozva szeretnének bejutni az Önhöz, úgy minden esetben kérje el tőlük a fényképes igazolványukat. Az adatokat olvassa el, szükség esetén ellenőrizze azok valódiságát, mert előfordulhat, hogy a csalók ezzel a módszerrel akarnak bejutni az ingatlanába.
  • Amennyiben elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjen be a lakásába, házába, ne legyen egyedül, hívjon át szomszédot, ismerőst, közeli hozzátartozót. Ne hagyja egyedül, vagy felügyelet nélkül otthonában az ismeretleneket még rövid időre sem.
  • Sem a szolgáltatók, sem a hivatalok munkatársai nem kézbesítenek túlfizetésből adódó készpénzt, ilyen esetekben a többlet a következő esedékes számlákon kerül jóváírásra, illetve postai úton, vagy átutaláson kerül kifizetésre a különbözet.
  • A hivatalok alkalmazottjai sosem kérnek, és nem vesznek át készpénzt, vagy értéktárgyat az ügyfelektől! Megőrző, értékmentő szolgáltatást nem végeznek.
  • Amennyiben a házalók valamilyen szolgáltatást (felújítást, javítást, stb.) kínálnak Önnek, és szándékában áll azt igénybe venni, a szolgáltatás megrendelésekor ne adjon előleget. A szolgáltatás díját annak elvégzése után fizesse meg.
AktuálisHázhoz Megyünk!Szécsényi RendőrkapitányságNógrádmegyerPásztói RendőrkapitányságSzirák