2024.04.19, Péntek
Első alkalommal került megrendezésre a „Nógrád Megyei Elemző Nap”

Első alkalommal került megrendezésre a „Nógrád Megyei Elemző Nap”

police.hu

2018.09.30. 16:29

A rendőrség elemző-értékelő szerve a büntetőügyekben eddig is hatékonyan és jelentős eredményekkel segítette a nyomozó hatóságok munkáját, a modern bűnüldözésben az elektronikus és digitális nyomok beszerzése, elemzése, értékelése és felhasználása egyre nagyobb jelentőséggel bír.

Hirdetés

Dr. Kalmár Zsolt r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg a 2018. szeptember 27-én az első alkalommal megrendezett „Nógrád Megyei Elemző Napot”.  

Az egész napos rendezvényen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság területi és helyi szerveinek munkatársain kívül az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői is részt vettek.

A nap folyamán az előadók részletesen kitértek azokra az eljárásokra és szoftverekre, melyek a különböző bűncselekmények elleni nyomozások során alkalmazhatóak. Az összejövetel lehetőséget teremtett arra is, hogy a tanácskozás résztvevői közvetlen és kötetlen beszélgetés formájában megosszák az elemző-értékelő munkával kapcsolatos észrevételeiket, valamint megbeszélhessék, hogy hogyan segíthetik a továbbiakban még hatékonyabban az elemzők a nyomozati tevékenységet. Az értekezletet a tervek szerint az elkövetkezendő évben is megrendezik.

 

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságNógrád Megyei Elemző Nap