2023.03.28, Kedd

Szent István-napi várjátékok Hollókőn

mti

2018.08.15. 14:57

Fegyveres harcok és csaták hiteles forgatagával, táncosok és zászlóforgatók bemutatóival várják a látogatókat. Az élményt középkori muzsika, önkéntes katonákkal megerősített várostrom, és a vár előtti térre kiköltöző kézművesek vásári portékái teszik teljessé.

Hirdetés

A program délelőtt 11 órakor ünnepélyes megnyitóval, a szereplők felvonulásával kezdődik.

Bemutatót tartanak a várban Szent László Vitézei és a Pavane Történelmi Táncegyüttes, a Pavane zászlóforgatók és a Debreczeni Dósa Gyalogos Bandérium.
A Szent Sebestyén Számszeríjász Bandérium a vár udvarában a középkori harci eszközökkel ismerteti meg az érdeklődőket, a vár előtti területen pedig a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagokat és a Szent Sebestyén Bandérium számszeríjász bemutatóját láthatja a közönség.

 

A nap folyamán a gyalogos bandérium szemlézik a faluban is, és Szent László Vitézei is őrjáratot tartanak a falu főutcájában, hogy bíróság elé állítsák a gonosztevőket, és igazságot tegyenek a peres ügyekben.

A Pavane zászlóforgatók a faluban és a templom előtt is bemutatót tartanak, muzsikál és táncházra várja Hollókő vendégeit a Tabulatúra Együttes, de a templom előtt és a Babamúzeum előtti téren is zenészek muzsikálnak majd vasárnap.

Eközben ostromjátékok zajlanak a várban az összes szereplő bevonásával, sőt, várják az önkéntes vitézeket is. A vár udvarán lesz látható a Tűzpadka középkori lakomakészítési bemutató, majd mindenki asztalhoz ülhet a Győztesek lakomáján.

A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai játszóházat tartanak, a Debreczeni Dósa Gyalogos Bandérium pedig két sátrat állít fel a vár előtt, ahol bemutatják a tábori életet, fegyverekkel gyakoroltatnak, és középkori ételkóstolót tartanak.

AktuálisHollókőSzent István-napi várjátékok