2024.04.19, Péntek
Finn módszerrel az ittas vezetés ellen

Finn módszerrel az ittas vezetés ellen

police.hu

2018.08.27. 14:18

Nógrád megyében három rendőrkapitányság illetékességi területén ellenőrizték a gépjárművezetőket a rendőrök.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik – a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett – a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség nagy hangsúlyt fektet az ittasan, illetve bódult állapotban vezetők forgalomból való kiszűrésére.

A Salgótarjáni, a Bátonyterenyei és a Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén a napokban tartottak úgynevezett finn módszeres ellenőrzést a rendőrök. Az ittas járművezetők kiszűrését célzó akció lényege, hogy egy előre kijelölt helyen több rendőr bevonásával rövid időre leállítják a járműveket és elvégzik az összes arra közlekedő autós alkoholteszteres ellenőrzését. Amennyiben felmerül az ittasság gyanúja, az érintett sofőr ellen eljárást kezdeményeznek. Ellenkező esetben a közlekedők azonnal tovább haladhatnak.

A járművezetők Nógrád megye útjain a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Az ittasság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ha alkoholt fogyasztottak, ne vezessenek!

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságfinn módszer