2024.06.17, Hétfő

Palócok fesztiválja

turizmus.com

2018.06.01. 18:21

Mintegy félszáz település részvételével a Nógrád megyei Béren rendezik meg a harmadik palóc fesztivált június 2-án.

Erre az alkalomra a falu határában található Virágospusztán, a nemzeti emlékhelyen és a mellette levő Andezit fogadónál 15 ezer látogatót várnak.

A tavalyi nagy sikerű fesztivál után, a mostani program részeként először palócföldi betyártalálkozót is tartanak. A szervezők ezúttal gazdag kínálattal készülnek, hogy minden érdeklődő korosztály jól szórakozhasson. Nem feledkeznek meg a palóc gasztronómiáról sem: többek között pampuskát, sztrapacskát és herőkét is készítenek, illetve kínálnak a vendégeknek. Ezek mellett a hagyományos vidéki konyha remekeivel is megismerkedhetnek a látogatók, miután legalább százötvenféle étellel kedveskednek nekik, amelyeket kellemes erdei környezetben fogyaszthatnak el. Mindezek mellett kirakodóvásárt is tartanak, valamint folklórműsorokkal is szórakoztatják a turistákat, akik az élő hagyományokkal is megismerkedhetnek.

 

Emellett sztárfellépők is csalogatják majd a közönséget. A számtalan zenei program, az énekesek és az élő koncertek teljes kikapcsolódást tartogatnak az érkezőknek. Így ezen a fesztiválon – ami a palócság legnagyobb idei ünnepe – a hagyományőrzés minden titkába betekinthetnek a résztvevők, miközben a hagyományos mesterségek rejtelmeit is tanulmányozhatják. Azoknak a bakancsos turistáknak pedig, akik szeretik a kirándulásokat és a Cserhát környéke iránt érdeklődnek, várhatóan túrát is szerveznek. Megnézhetik a vadaspark állatait, a fogadóhoz tartozó múzeumot, valamint meglátogathatják a betyárcsárdát is. 

forrás: turizmus.com

AktuálisPalócok fesztiválja