2024.04.20, Szombat
Rendőrök és polgárőrök közösen ellenőriztek Pásztó környékén

Rendőrök és polgárőrök közösen ellenőriztek Pásztó környékén

police.hu

2018.05.23. 13:11

A Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén végrehajtott közös ellenőrzés célja többek között az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt.

Hirdetés

A Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrse és a Kállói Polgárőr Egyesület kezdeményezésére 2018. május 18-án a rendőrség és a polgárőrség a rendőrkapitányság illetékességi területén közös ellenőrzést tartott. A rendőrségnek az intézkedésekbe besegítettek a pásztói járás polgárőr egyesületei közül a kállói, a palotási, az erdőkürti, a felsőtoldi egyesületek polgárőrei, valamint a Cserhát Különleges Mentő és Polgárőr Egyesület is. A Pásztói Rendőrkapitányság rendőrei mellett összesen 7 fő polgárőr teljesített szolgálatot.

A komplex ellenőrzések célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, az ittas járművezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök, gyermekbiztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt. Az akcióban a polgárőrség rendszámfelismerő rendszerét is igénybe vették, amely összesen 175 gépkocsi ellenőrzését regisztrálta.

A rendőrök a fokozott ellenőrzés során 1 személlyel szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt intézkedtek, 1 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást, 11 fő ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek és 9 gépjárművezetővel szemben helyszínbírságot szabtak ki szabálysértés elkövetése miatt.

 

 

AktuálisPásztói RendőrkapitányságKállói Polgárőr Egyesület