2024.03.29, Péntek
Rendőrök segítik a halőrök munkáját Nógrádban

Rendőrök segítik a halőrök munkáját Nógrádban

police.hu

2018.04.15. 14:35

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége kötött együttműködési megállapodást.

Hirdetés

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, 2018. április 10-én együttműködési megállapodást írt alá Kapás Imrével, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnökével.

Az együttműködés célja a hazai vizek halállományának, a vizek környezeti és természeti értékeinek, a vízparti telepített és épített értékeknek hatékonyabb védelme érdekében a rendőri szervek, valamint a horgász szervezetek között fennálló kapcsolat szorosabbá tétele, ezen szervezetek tevékenységének összehangolása és a rendszeres információcsere fenntartása. Fontos továbbá a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzése, különös figyelemmel az orvhalászat megakadályozására, valamint a jogsértések felderítése, elkövetők elfogása, a vízpartok közbiztonsági védelme.

A megállapodásban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a rendőrök a korábbi gyakorlatnak megfelelően a vízterületek környékén, illetve a vízterületen tartott rendezvények, haltelepítések és egyéb bejelentett rendkívüli események alkalmával kiemelt jelenléttel, önállóan is, de elsősorban az illetékes halőrrel, halőrökkel közös ellenőrzéseket tartanak.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságHorgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetsége