2024.04.22, Hétfő

Idén is várják a fiatalokat a Szakma Sztár Fesztiválra

újHáz Centrum

2018.04.06. 09:43

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Sztár Fesztivált április 23-25 között, a Hungexpo területén. A versenyen azok a tehetséges fiatalok indulhatnak, akik bár még csak most fejezik be tanulmányaikat, már látszik: mesterségük legjobbjai lesznek. Az esemény támogatói között a tavalyi évhez hasonlóan most is ott lesz az újHÁZ Centrum, Magyarország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata.

Hirdetés

Több mint negyven szakmában mérhetik össze tudásukat, ügyességüket és tehetségüket a jövő szakembereit jelentő, ma még tanulmányaikat folytató fiatalok a Szakma Sztár Fesztivál keretében. Az újHÁZ Centrum, mint az esemény egyik főszponzora az építészet szakmacsoporton belül a magasépítő technikusokat támogatja jelentős értékű ajándékutalványokkal.

"Meggyőződésem, hogy a kétkezi munkát nekünk, az ágazatban érdekelt vezető vállalatoknak is népszerűsítenünk kell. Ezt a missziót fel kell vállalni, ugyanis jelenleg minden területen jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenéznünk" - mondja dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője, aki hozzáteszi: ha nem segítik a tehetséges fiatalokat, a saját jövőjük támogatását is elmulasztják. "Bár az elmúlt hónapok hírei arról szóltak, hogy csökkent a szakmunkások külföldre történő kivándorlása, még mindig jelentős a pályaelhagyók aránya. Jelenleg kétségessé vált, hogy az úgymond kihalóban lévő mesterségek megfelelő szakmai utánpótlással gazdagodjanak" - mutat rá.

 

A magasépítő technikusok megmérettetésén várhatóan öt-hat versenyző indul majd, ám a döntőben csupán hárman vehetnek részt. A fiataloknak egy összetett gyakorlati feladatot kell majd végrehajtaniuk a tervezésen és a tartószerkezeti méretezésen át a költségvetés elkészítéséig, végül pedig a kitűzést követően el kell látniuk az építőmesteri és szakipari munkák kivitelezését is.

 

A legjobbaknak a dicsőség mellé ajándékutalvány is jár, sőt, elképzelhető, hogy a jövőjüket is meg tudják a Hungexpo falai között alapozni. A legtehetségesebb fiatalokra ugyanis a nagyvállalatok felfigyelnek. Ez történt a tavalyi évben az ács kategória versenyzőivel is, akiknek az újHÁZ Centrum hálózatába tartozó kiskunhalasi Merkbau a döntőt követően azonnal biztos munkát kínált. " A jövő nem csak az ő, hanem a mi kezünkben is ott van. Biztos vagyok abban, hogy közösen képesek vagyunk újra vonzóvá tenni a fiatalok számára az itthon is biztos megélhetést jelentő kétkezi munkát" - fűzi hozzá az újHÁZ Centrum cégvezetője.

AktuálisSzakma Sztár FesztiválújHÁZ Centrum