2024.07.22, Hétfő
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság gépkocsikkal segíti a polgárőrök tevékenységét

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság gépkocsikkal segíti a polgárőrök tevékenységét

police.hu

2018.03.18. 08:11

A járművek szolgálatból kivont, műszakilag felkészített gépjárművek, amelyekkel a helyi polgárőrök a településeik környékén tudnak járőrözni.

Ferencsik Raymond Levente r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr-főkapitány helyettese 2018. március 13-án Salgótarjánban, a főkapitányság udvarán adott át egy Nissan Pathfindert a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület, további egy Nissan Pathfindert a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület, egy Seat Cordobát a Mátramindszent Polgárőrség Bűnmegelőzési és Önvédelmi Egyesülete, valamint egy Skoda Octaviát a Nógrádi Polgárőr Egyesület képviselőjének.

Az eseményen részt vett Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezet Szövetségének elnöke.

A két Nissan Pathfindert azon polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesületeknek javasolta a megyei polgárőr szervezetek szövetsége kiadni, amelyek folyamatosan terepen végeznek kutató, járőröző feladatokat és így ezekkel a gépkocsikkal a nehéz terepviszonyok között is könnyebben végezhetik el feladataikat.

Az elmúlt években a hasonló céllal felajánlott gépjárművek mindenhol nagymértékben segítették a polgárőrök sikeres munkáját és hozzájárultak a települések közbiztonságának további javításához.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság