2023.02.02, Csütörtök

Lezárul az Erzsébet-utalványok kézbesítése

mti

2017.12.20. 18:00

A hét közepéig mindenki megkapta a juttatást vagy - ha nem volt otthon - az erről szóló értesítőt.

Hirdetés

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára emlékeztetett, 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően.     

Közölte, ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.     

Az utalványokat hideg és meleg ételre jövő év végéig lehet beváltani.   

 

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője kiemelte, keddig azoknak vitték ki a juttatást, akik november elsején nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesültek. Jelenleg mintegy 40 ezer utalvány vár átvételre a postán és kevesebb mint 15 ezret kellett visszaküldeni az államkincstárnak - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a november 1. után nyugdíjba vonult majdnem 11 ezer ember is jogosult az utalványra, számukra kedden kezdték meg a kézbesítést és szerdán szeretnék is befejezni.

AktuálisnyugdíjasErzsébet-utalvány