2024.04.24, Szerda

Bemutatták a Top 50-et és átadták a Nógrád megyei kamarai díjakat

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017.11.23. 14:00

November 22-én a szécsényi Forgách-kastélyban mutatták be a Nógrád megye 2016. évét gazdasági szempontból bemutató TOP 50 című kiadványt, és átadták a kamara által alapított díjakat is.

Hirdetés

 

Az immár 12. alkalommal közreadott TOP 50 elemzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap közösen készítette el.

 

Az összeállítás bemutatja a megye gazdasági teljesítményeinek alakulását. A gazdaság szereplőiről, tevékenységük közegéről rendelkezésre álló adatokat, információkat rendszerezett és elemzett formában prezentálja az olvasó felé, segítséget nyújtva a megye és a régió gazdasági életében történő eligazodásban.

 

A program első részében dr. Gaál Zoltán, a NAV megyei igazgatója a szervezet munkájáról, a Nógrád megyei gazdaság 2016. évi mutatóiról adott átfogó elemzést. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke részletesen elemezte a magyar gazdaság helyzetét, eredményeit, lehetőségeit és a kamara szerepét a gazdaság élénkítésében.

 

Ebben az évben is átadták a Nógrád Gazdaságáért és a Nógrád Megye Szakképzéséért díjakat. Nógrád Gazdaságáért díjban részesült a pásztói Fabogár Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft., amely a mátrakeresztesi fafeldolgozó hagyományokat őrizve évtizedek óta stabil cége és foglalkoztatója Pásztó. Az apáról fiúra szálló elhivatottság a famegmunkálás iránt már a harmadik generációt jellemzi a Bognár családban.

 

Ugyancsak Nógrád Gazdaságáért díjat kapott a drégelypalánki Vitaland Élelmiszeripari és Fejlesztő Kft. A cég fő tevékenysége az újszerű technológiák, termékösszetételek fejlesztése és kidolgozása az élelmiszeripar számára, melyek gazdaságos, minőségi, piacképes termékek előállítását teszik lehetővé. A termékfejlesztésnél figyelembe veszik az élelmiszergyártás és táplálkozásbiológia legújabb eredményeit, melyeket hasznosítani tudnak fejlesztéseik során.

 

A világszerte ismert Zollner vállalatcsoport szügyi bázisa, a Zollner Kft. a Nógrád Megye Szakképzéséért díjat a professzionálisan végzett tanulói gyakorlati képzésért kapta.

AktuálisNógrád Megyei Kereskedelmi és IparkamaraTOP 50Nógrád Gazdaságáért DíjNógrád Megye Szakképzéséért díj