2024.03.28, Csütörtök

Újraálmodnák Magyarország legmagasabb pontját

RM Marketing

2017.10.13. 10:03

Az elképzelt megújulásra több ütemben kerülne sor, amelynek első lépéseként október 14-én, néhány ötletet és látványtervet hoznak nyilvánosságra.

Hirdetés

Legyen minden év 10. hó 14-e a Kékestető napja! Az ötlet Dobróka Tamás lokálpatrióta vállalkozó fejéből pattant ki, akinek szívügye a Kékes. "Szeretnénk, ha több figyelem és érdeklődés irányulna a Kékestetőre és a régióra. Itt van az ország legmagasabb pontja, a magaslati gyógyhely különleges klímája mellett a Mátra panorámája páratlan turisztikai látványosság." – mondja Dobróka, aki szerint a Kékes csúcsát jelző, háromszög formájú sziklakő is megérett az újragondolásra. "Terveink között szerepel egy országos művészeti pályázat kiírása, amin bárki elindulhat. Izgalmas lenne megismerni a kreatív alkotók és fiatal művészek gondolatait, mit fejez ki számukra a Kékestető a 21. században, milyen méltó szimbólumot tudnak elképzelni Magyarország legmagasabb helyén."

A Kékes új köntösbe öltöztetésének vágyát tudatosan erre a hétre időzítették: az október 14-i dátum a hegycsúcs 1014 méteres hivatalos magasságára utal. Természetesen az új szimbólum felállítása mellett több "álom-ötlet" is szerepel, amivel még inkább rászolgálna a "Magasan a legjobb – minden évszakban" szlogenre a Kékestető szűkebb és tágabb környéke.

A Kékestető Nonprofit Kft. tervei szerint a megújulás több lépcsőben történhetne: a csúcskő körüli terület parkosítása mellett felújításra, bővítésre kerülne a Kékestetőn található, kisgyermekes családok részére felállított játszótér, valamint megújulna az étterem és a vendégház is.

A Kékestető Nonprofit Kft. vezetői és Dobróka Tamás együtt bíznak abban, hogy a jövőben a megfelelő együttműködő partnerekkel egy lépéssel közelebb kerülhetnek az álmok megvalósulásához: az ország legmagasabb pontja végre a rangjához méltó, modern és elegáns formában tündökölhet.

AktuáliskékestetőMagyarország legmagasabb pontja