2024.04.25, Csütörtök

200 részvevő tekert vagy futott a Tour de Pásztó-n

nogradsport.wordpress.com

2017.08.28. 12:53

A szabadidős sportrendezvényen  lehetőség nyújt arra, hogy a kerékpárosoknak és futóknak, részvételi díj megfizetése esetén hivatalos időmérést nyújtsanak.

Hirdetés

Közel kétszáz kerékpáros és futó részvételével vette kezdetét az immáron IX. alkalommal a Tour de Pásztó kerékpáros és futó szabadidős sportrendezvény. A Városháza előtt már kora reggel, nyolc órakor gyülekeztek a futók, hogy egy órával később Farkas Attila alpolgármester indító szavára, mintegy harmincan, futva teljesítsék a Pásztó-Mátrakeresztes, volt Zöld Sas büféig tartó 11,6 km-es távot.

Hiába volt a korai rajt, a hőség ezúttal sem kímélte a futókat. Szerencsére a szervezők jóvoltából fél távnál Káposzta Csaba sporttanácsnok frissítési lehetőséggel várta őket. Két órával később újfent Farkas Attila és egy tűzoltóautó sziréna hangjának a megszólaltatásával rajtoltak el a kerékpárosok.

A néhai Csányi Attila barátai által útjára indított esemény egyébként idén újabb lehetőségekkel bővült. A kerékpározási lehetőség mellett a Tour de Pásztó szervezői a KIKE egyesület Pásztó Polgáraiért Alapítvány, a város önkormányzatának, Becsó Zsolt országgyűlési képviselőnek, Skuczi Nándor megyei közgyűlés elnökének a támogatásával már amolyan családi nappá alakult át, hisz a rendezvény központi helyén az Öregbánya teniszcentrumban egy látványos Gabitrial kerékpáros bemutató fogadta a visszatérőket miközben a gyermekeket eddig még nem látott hatalmas csúszda és trükkös kerékpározási lehetőség várta. Mindezek mellett a szervezők ezúttal minden részvevőt töltött káposztával és üdítővel vendégeltek meg.

Az időregisztrálásra egyetlen futó sem, még kerékpárosra 63 fő nyújtotta be igényét.

A regisztrált kerékpárosok abszolút versenyét végül egy rendkívül szoros küzdelmet követően idén is nagybárkányi Adame László nyerte, az örökifjú alsótoldi dr. György Zsolt, illetve a Saxum KSC kerékpárosa Varga Szabolcs előtt. Eredményhirdetéskor a díjakat Varga Sebastian főszervező és Farkas Attila Pásztó város alpolgármestere adta át az arra érdemeseknek. Ezt követően került sor a tombolasorsolásra, ahol a  fődíjat, egy BMX kerékpárt, Krasznai Gábor Szurdokpüspöki részvevő nyerte.

 

A IX. Tour de Pásztó futó és kerékpárverseny végeredménye:

Táv 11,6 km futók:

Nők 1. Kanyóné Csépe Zsuzsanna Hasznos 2. Illés Bianka Hasznos 3. Bátka Hajnalka Pásztó

Férfiak:1.Poór Simon Hatvan 2.Pernyész Balázs Bendegúz Hatvan 3. Becze Márton Pásztó (időmérés nélkül)

Kerékpár 

Férfiak: 1. Adame László Nagybárkány 20:42 perc 2. dr. György Zsolt Alsótold 20:46  3. Varga Szabolcs Saxum KSC 20:55 ( A 15 éves nagybárkányi Adame Ármin legjobb serdülőként 22:38 perc alatt a 7 . helyen ért célba.)

Nőknél 1. Bíró Renáta Somoskőújfalu/SHKSE 28:00 2. Virágh Erika Pásztó 29:07 3. Kálvin Kriszta Pásztó 29:24

Kisiskolások:1. Káposzta Máté 38:13  2. Kormos Maja 48:22 3.Vasenszky István 56:20 (mindhárom Pásztó)

 

Forrás: Nógrád sportja, Cz.Zentai

AktuálisPásztófutóversenykerékpárversenyTour de Pásztó