2024.07.18, Csütörtök

Érsekvadkertet is érintették a Telekom önerős hálózatfejlesztései

mti

2017.07.27. 06:19

A Magyar Telekom őszig tucatnyi kistelepülésen indítja el a szupergyors internetet.

Idén június végéig több mint 150 ezer új háztartást láttak el szélessávú internetkapcsolattal a Magyar Telekom önerőből végrehajtott beruházásai, harmaduk gigabites sebességre képes optikai hozzáférés.

A kivitelezések többek között Törökbálintot, Érsekvadkertet, Kiskunmajsát, Hajdúnánást és Budapest több kerületét érintették. A Magyar Telekom internethálózata idén összesen 270 ezer új háztartást érhet el a saját tőkéből megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően.

A Baranya megyei Gödrén átadták az első, tisztán uniós forrásból megvalósított szélessávú hálózatukat.
2016-ban - leányvállalataikkal közösen - több mint 12 milliárd forint uniós forrást nyertek a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázaton a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat építésére. Az érintett 46 járás fejlesztendő területein eddig nem volt megfelelő minőségű internetcsatlakozás, a Magyar Telekom a 2018 végéig tartó projektnek köszönhetően közel 600 településen biztosítja a hozzáférést. 2017 első félévében az uniós finanszírozású beruházások tervezési, előkészítési, valamint kezdeti beruházási feladatait végezték el, több mint 120 projektnél elkészültek az engedélyezési tervek is, így már megkezdődött vagy hamarosan megkezdődhet a kivitelezés.

Aktuálisérsekvadkertszupergyors internetMagyar Telekom