2024.04.18, Csütörtök

Új képviselő-testületet és polgármestert választanak Kishartyánban

mti

2017.03.28. 11:05

Az időközi választáson három polgármesterjelölt lesz, a négy képviselői helyért 13 jelölt indul.

Hirdetés

Új képviselő-testületet és polgármestert választanak vasárnap a Nógrád megyei Kishartyánban, miután az eddigi testület januárban feloszlatta magát.

    
A község négy független képviselője - Ferencz Róbert, Ferencz Viktor, Hüvösi Zoltán és Sándor Attila - a január 5-i ülésen írásos előterjesztésben tett javaslatot a testület feloszlatására, amit név szerinti szavazással, minősített többséggel jóvá is hagytak. A négy képviselő igennel szavazott, míg a szintén független Kovács Istvánné polgármester tartózkodott.


A képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Indokaik között azt fogalmazták meg, hogy a polgármester és a testület elképzelései nagymértékben eltérnek a kötelező és az önként vállalt feladatok teljesítési módjában, a fejlesztésben és a gazdálkodásban.


A vasárnapi időközi választáson polgármesterjelölt lesz a 2014-ben megválasztott Kovács Istvánné (független), valamint Sándor Attila (független), a feloszlatott testület képviselője és Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt).

A képviselőjelöltek közül kilencen függetlenként, négyen a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak.

Független jelölt lesz Szabó Sándorné, Hűvösi Zoltánné, Ferencz Viktor, Bozó Andrásné, Antal Zsolt, Szűcs István, Gál László, Antal Kinga és Ferencz Róbert.

A munkáspárti jelöltek: Telek László, Angyal Róbert, Nagy Attila Tibor és Felföldi István.

 

Kishartyánban 486 választásra jogosult lakos dönthet az új faluvezetésről. Szavazataikat reggel hat és este hét óra között a közösségi házban lévő szavazókörben adhatják le.

Aktuálispolgármester-választásképviselő-testületKishartyán