2024.04.18, Csütörtök
Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban
nograd.katasztrofavedelem.hu

Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban

mti, nograd.katasztrofavedelem.hu

2016.11.10. 09:46

Tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni azt követően, hogy csütörtökre virradóra kigyulladt egy tízemeletes lakóépületben egy lakás a salgótarjáni Pécskő úton, és a tűzoltók 32 lakót kimenekítettek.

Hirdetés

A tűzesethez úgynevezett II. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, így Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról pedig további gépjárműfecskendők érkeztek. A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek, ezért a tűzoltók a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt a Palóc Mentőcsoportban tevékenykedő Karancs Speciális Mentőszolgálat és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága által biztosított melegedőbuszokra kísérték.

A kiégett lakás lakhatatlanná vált, emellett az egész lépcsőházban lezárták a hibák kijavításáig közműveket, ezért ezek visszaállításáig senki nem térhet vissza otthonába.

Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

AktuálisKarancs Speciális MentőszolgálatPalóc Mentőcsoporttűzeset