2024.07.18, Csütörtök

Jótékonysági programot indított a Szülők Háza Alapítvány

kormany.hu

2016.11.24. 13:20

A gyermekotthonokban élőket segítő jótékonysági programot indított útjára a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! Ülj mellém! címmel. A kezdeményezés célja - az adományokon túl -, hogy személyre szóló élményeket nyújtsanak a gyermekotthonokban élőknek. December 4-én a szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóit is megajándékozzák.

Novák Katalin család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kampányindító sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Szülők Háza Alapítvány által elindított új programmal a gyermekotthonokban élőkre irányítják a figyelmet. A kezdeményezés elnevezése arra az odafigyelésre, odafordulásra utal, amelyre ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak nagy szükségük van.

A Szülők Háza a 11. kerületből induló, de ma már az ország több pontján működő civil mozgalom, amely az integrált befogadó megközelítést tartja szem előtt. Az államtitkár szólt az önkéntesség fontosságáról, és arról, hogy ma Magyarországon minden harmadik ember végez önkéntes munkát.

 

Lőcsei-Balássy Emőke, a Tegyél jót! kampány programkoordinátora elmondta, Magyarországon több száz gyermekotthon van, több ezer gyermek nevelkedik állami gondozottként, nehéz körülmények között, akiknek az alapítvány adományokon kívül élményt szeretne nyújtani. Elsőként december 4-én a szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóihoz "futnak el".

Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár kiemelte, a legfontosabb, hogy olyan polgári attitűd alakuljon ki, amely alakítja és segíti annak a lehetőségét, hogy a társadalom különböző szintjein élő emberek egyaránt lehetőségekhez jussanak. Kemény Dénesnek, a Szülők Háza Alapítvány alapítójának üzenete, hogy mindenki tegyen jót lehetőségeihez mérten a mindennapokban.

 

Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója, a kampány fővédnöke azt hangsúlyozta, hogy a fontos dolgokat az év minden napján, a hétköznapok részeként folyamatosan, egyenletesen kell csinálni. Január óta sok felajánlást tudtak elhelyezni, most ezt a programot bővítve a rászoruló családok mellett az intézetben élő gyerekekkel is elkezdenek foglalkozni.

 

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta, hogy a Tegyél jót! kampányhoz nagyon sokan csatlakoztak. Többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósították meg a Szülők ünnepét, amelyen több száz családot tudtak megajándékozni, Újbuda önkormányzat segítségével pedig több ezer család tudott részt venni a programjaikon.

 

 

A sajtótájékoztatón részt vett Kropkó Péter 51-szeres Ironman, a kampány futó nagykövete is. A Szülők Háza Alapítványt Kemény Dénes hozta létre azzal a céllal, hogy valódi támogatásban részesüljenek rászoruló gyerekek és szüleik. A sport, a közösségi programok a jobb helyzetben élő társakkal kapcsolatteremtési esélyt adnak, valamint számos élményt, kitörési lehetőséget biztosítanak számukra. A Szülők Háza módszertant Regős Judit alkotta meg.

AktuálisTegyél jót! kampánySzátokMargaréta GyermekotthonSzülők Háza AlapítványKemény Dénes