2024.04.13, Szombat

Egyeztetés a Tanoda program folytatásáról

kormany.hu

2016.10.15. 07:38

A kormány idéntől 5,3 milliárd forintot biztosít a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztéséhez hozzájáruló program folytatására. A pályázatra hatalmas volt a túljelentkezés, több mint ezren pályáztak, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma új pályázat kiírásán dolgozik, hogy a több éve működő, szakmailag elismert, tapasztalattal rendelkező tanodákat továbbra is támogatásban részesítse.

Hirdetés

A 2011-ben elfogadott társadalmi felzárkózási stratégiában az oktatás területén kiemelt szerepe van az iskolai lemorzsolódással szembeni harcnak. Ennek egyik kiváló eszköze a Tanoda program, amely a képességek kibontakoztatását, a tehetséggondozást, az iskolai eredményesség növelését segíti elő.

 

A lezajlott tanoda kiírás tapasztalatai, a tanodák hosszú távú fenntartása, valamint köznevelési rendszerbe illesztése volt a fő témája az Antiszegregációs Kerekasztal 16. alkalommal megrendezett ülésének.

 

Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az eseményén elmondta, hogy a tanodákkal történő együttműködés folytatása lehetőséget ad arra, hogy közösen vizsgálják meg a Tanoda program beépítését az állami rendszerbe. Az államtitkárság ennek a konzultációját megkezdte a kerekasztal tagjaival.

AktuálisTanoda Program