2024.04.20, Szombat
Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

police.hu

2016.10.30. 09:50

Nógrád Megyében a rendőrség idén is nagy figyelmet fordít a kegyelet napjaira és az áldozattá válás megelőzésére.

Hirdetés

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, azokat ne hagyják látható helyen a gépkocsiban, minden esetben zárják be a járművet.

 

A temetőkbe látogatók sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében kérik, hogy fogadják meg tanácsaikat:

  • Lehetőleg a kijelölt parkolóban és jól megvilágított, biztonságos helyen álljanak meg gépjárművükkel!
  • Mindig zárják be a jármű ajtajait, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki az autóból!
  • Személyes irataikat és a jármű okmányait soha ne tartsák a személygépkocsiban!
  • Értékeket ne hagyjanak az autóban! A kívülről is jól látható utastérben felejtett legkisebb érték is vonzó célpont lehet a bűnelkövetők számára, amiért képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat!
  • Üres táskát sem szabad a kocsiban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után látja, hogy nem zsákmányolt semmit.

Mint tudjuk, ezekben a napokban a temetők környékén parkoló gépkocsik száma is megnövekszik, ezért előfordulhat, hogy nehezen találnak parkoló helyet, türelmetlenné vállnak, csökken a figyelmük. A bűnözők ezeken a helyeken is megjelenhetnek, ahol kihasználhatják az óvatlanságot. A saját biztonsága érdekében mindenkinek fokozott körültekintéssel és figyelemmel kell eljárnia, mert a gépkocsik feltörése a jelentős anyagi káron túl sok bosszúságot is okoz.

 

 A bűncselekmények megelőzése érdekében az alábbiakat tehetik:

  • Amikor elindulnak otthonról csak a legszükségesebb iratokat, értékeket, pénzt vigyék magukkal!
  • Pénzüket, irataikat kabátjuk vagy táskájuk belső zsebében, vagy mások számára nem hozzáférhető helyen tartsák!
  • Bankkártyájukat ne tárolják együtt a PIN kóddal!
  • Tömegben fokozottabban figyeljenek értékeikre!
  • A síroknál, a virágok elhelyezése közben táskájukat, kabátjukat, egyéb értékeiket egy pillanatra se hagyják őrizetlenül!

 

Amennyiben, mégis bűncselekmény történik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget! A helyszínen található nyomok megőrzése érdekében – az életmentés kivételével – lehetőség szerint ne nyúljanak semmihez!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít a kegyelet napjaira, kérik, Önök is legyenek partnereik, együttesen többet tehetnek azért, hogy ne történjen bűncselekmény! 

AktuálisrendőrséglopásHalottak NapjaMindenszentek