2024.07.20, Szombat

Szombaton Eunice Kennedy Shriver emléknap Balassagyarmaton

mti

2016.09.22. 13:33

Az ingyenes programok 12.30 órakor kezdődnek. A főtéren folyamatosan adottak lesznek a sportolási lehetőségek: lehet majd asztaliteniszezni, kosárlabdázni, görkorcsolyázni, bocsázni, mini bowlingozni, kézilabda kapura dobni, foci kapura rúgni, sorversenyben indulni, de ki lehet majd próbálni az erőemelést, az alpesi sízést szimulátorral és a padlóhokit is.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Balassagyarmat önkormányzata közös szervezésben, a "Balassagyarmat Szeretlek! Szent Mihály Nap" keretében, szombaton délután, a város főterén rendezi meg a VII. Eunice Kennedy Shriver emléknapot, amely gazdag sport- és kulturális programmal várja a kilátogatókat.

 

Az eseménynek nevet adó hölgy a legendás Kennedy-család tagja volt, John Fitzgerald Kennedy elnök húga, politikusnő, polgárjogi aktivista, producer, és a Nemzetközi Speciális Olimpia Mozgalom alapítója, tiszteletbeli elnöke.
"A világnak meg kell mutatni, hogy az értelmileg sérült emberek megérdemlik, hogy méltósággal, tisztelettel és igazsággal bánjanak velük - s ezt pedig világosan, tisztán és drámaian megtehetjük a sportpályákon." - vallotta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint Eunice Kennedy Shriver, akinek életművére minden év szeptemberének negyedik szombatján emlékeznek.


Balassagyarmaton ott lesz Kállai Ildikó fitnesz világbajnok, Mednyánszki Szilvia kajakos világbajnok és Srp Miklós, a riói olimpián részt vett gyalogló is.