2024.04.25, Csütörtök

A bevándorlás utánpótlása korlátlan

mti

2016.09.20. 08:15

A kényszerbetelepítés elleni népszavazásról tartott lakossági fórumot Novák Katalin államtitkár.

Hirdetés

Tavaly másfélmillió bevándorló érkezett Európába, a bevándorlás utánpótlása pedig korlátlan - mondta Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Nógrád megyei Szécsényben.

 

A kényszerbetelepítés elleni népszavazásról tartott lakossági fórumon Novák Katalin kifejtette, amíg Magyarországon 1981 óta több mint 850 ezerrel csökkent a népességszám, és Európa más országai sem képesek népességük fenntartására, addig olyan térségekben, ahonnan a bevándorlók érkeznek, rendkívül dinamikusan növekszik a lakosságszám.
Példaként hozta, hogy Algériában 1960-ban 11 millióan éltek, 2014-ben 39 millióan, Irakban 7,3 millióról közel 35 millióra nőtt a szám ez idő alatt, Libanonban 1,8-ról 4,5 millióra, míg Szíria lakosságszáma ötven év alatt 4,6-ról 22 millióra emelkedett.

Ezek az országok nem képesek eltartani ezt a népességet, ezért sokan mindenüket felszámolva indulnak el abban a reményben, hogy szép, új világ várja őket, útjukat pedig az őket kihasználó embercsempészek szervezik meg - tette hozzá.

 

Novák Katalin a brüsszeli bizottság "hamis érvének" nevezte, hogy a munkaerőhiány miatt van szükség a betelepítésre, mert, mint mondta, Európában 22 millió állástalan van, és húsz százalék fölötti a fiatalok munkanélkülisége. 

 

Érzékeny kérdésnek nevezve a terrorizmus és a bevándorlás kapcsolatát, kifejtve, hogy ha ellenőrizetlenül tudnak átmenni a határon emberek, nem tudni, kik jutnak be Európába, mikor és miért. Mindez magában hordozza azt a veszélyt, hogy vannak, akik "rossz szándékkal" érkeznek - mondta.

 

A határok védelmében Magyarország a többi ország előtt járt.

 

Az államtitkár az október 2-i népszavazás tétjének nevezte, hogy meg tudjuk-e védeni a kultúránkat, országunkat, az elért gazdagsági teljesítményt. 

 

Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az elmúlt évtized legfontosabb kérdésében kell döntést hozni október 2-án. Hozzátette: bízik benne, hogy az emberek minden településen megértik, ez nem egy távoli dolog, Brüsszelben játszódó történet.