2024.04.20, Szombat

Most lehet sportágat választani

nogradsport.wordpress.com

2016.09.09. 14:40

Az iskolakezdés környékén több családban is felmerül a kérdés; mit sportoljon a gyerek. A válasz megtalálását segíti „A Sport Legyen a Tied” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek állomása szeptember 20-án, kedden másodízben látogat el a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága (EMMI SFÁT) a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában indította el „A Sport Legyen a Tied!” programot. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) koordinálásával útnak induló kezdeményezés fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre.

„A Sport Legyen a Tied!” elősegíti és hozzájárul a fentebb említett utánpótlás korú gyerekek sporttal, mint életformával való megismertetését, valamint a programban részt vevő sportági szövetségekben kiváltott versenyengedélyek számának növelését.

A tavalyi salgótarjáni állomáson összesen 15 sportág kapott lehetőséget arra, hogy megkedveltesse magát a környék diákjaival, és ezzel növelje utánpótlásbázisát. A népszerű csapatsportágak (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, röplabda) mellett a megyeszékhelynek sok szép sikert szállító egyéni sportágak (atlétika, tájfutás, triatlon, kerékpár, vívás, torna, cselgáncs, tenisz, tollaslabda, asztalitenisz) is bemutatkozhattak, de az érdeklődők egy szimulátor segítségével kipróbálhatták még a kajak-kenut is.

Az idei rendezvényen 10 és 14 óra között várják majd az érdeklődő fiatalokat, akiket csoportosan is utaztatnak majd az egyes tanintézmények.