2024.03.29, Péntek
KRESZ-FESZT Dejtáron – verseny és játék egyben

KRESZ-FESZT Dejtáron – verseny és játék egyben

police.hu

2016.09.25. 10:07

Hét általános iskola diákjai vettek részt a balesetmegelőzési programon.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság - a tanévkezdeti kampány záró eseményeként -  idén negyedik alkalommal rendezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű balesetmegelőzési rendezvényét. 

 

Dejtáron, a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában a közlekedésbiztonsági rendezvény programján a vendéglátó iskola diákjain túl, további hét környékbeli iskola is részt vett, mivel a KRESZ-FESZT idén a felső tagozatosok csapatversenyének is helyszínt adott. Az iskola tanulói számára biztosított programon a 14 induló csapat tagjai is részt vehetettek, de esetükben pontozták a szakemberek a kerékpáros ügyességi pályán nyújtott teljesítményt és a KRESZ elméleti tudást is. 

A rendőrök játékos feladatokat találtak ki a gyerekek számára, hogy a tanulás egyúttal szórakozás is legyen. A diákok a kerékpáros ügyességi feladatokon kívül kipróbálhatták a részeg szemüveget, a motorszimulátort, a kockakirakót, továbbá KRESZ-tesztlapot tölthettek ki, valamint a foglalkozások során közúti jelzőtáblát ábrázoló hűtőmágnest is készíthettek.


A 14 csapatból a szügyi Madách Imre Általános Iskola csapata érte el a legkevesebb hibapontot, így a KRESZ-FESZT legeredményesebb versenyzőiként ők vihették haza a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékát. A rendezvényről senki nem távozott üres kézzel, mivel minden kisgyermek és csapat részesült a szervezők ajándékaiból.