2024.03.29, Péntek

Nógrád megyében is toboroz a honvédség a közmunkások körében

2016.07.25. 11:20

Egyes hírekkel ellentétben a toborzáson nem kötelező a megjelenés.

Hirdetés

A közfoglalkoztatottak körében is toboroz a Magyar Honvédség (MH). Aki megfelel az elvárásoknak és követelményeknek, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetést kap.

 

Az MH hosszú távú és biztos munkalehetőséget kínál a közfoglalkoztatotti programban dolgozók számára, míg a közmunka csak egy ideiglenes állapot - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium. 

 

Az MH nyit mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt és természetesen minden, a haza szolgálatát fontosnak tartó fiatalt vár a soraiba, aki önként vállalja a szerződéses katonai szolgálatot, és érdekli az általuk kínált életpálya lehetősége. 

 

A megjelenés és a szolgálat vállalása "nem kötelező, ez egy lehetőség" - reagált a Honvédelmi Minisztérium azokra a hírekre, melyek azt terjesztették, a toborzáson való megjelenés kötelező, és akik megfelelnek, de nem fogadják el az állásajánlatot, hónapokra kiesnek a közfoglalkoztatotti rendszerből, elveszítik mostani munkájukat.

 

A sorkatonai szolgálat 2004-es megszűnésével a Magyar Honvédség önkéntes professzionális haderővé alakult át. Ennek nyomán a honvédség "nem kötelez és nem is kötelezhet senkit arra, hogy akarata ellenére szerződést kössön, illetve a soraiba lépjen". Több mint 11 éve csak önkéntes alapon jelentkező katonákkal működik a Magyar Honvédség - tették hozzá.

 

Július hónapban Vas, Fejér, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Veszprém,Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár és Békés megyében zajlik toborzás. A tájékoztatókon kizárólag a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételei kerülnek ismertetésre, valamint a szerződéses katonák kötelezettségei, járandóságai.

A feladat végrehajtása a Magyar Honvédség legénységi állományának utánpótlás biztosítása mellett a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra történő be-, illetve visszavezetését szolgálja.