2024.07.17, Szerda

Afrikai kalandtúra a Dornyay Múzeumban

2016.07.05. 08:02

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban interaktív kiállítás nyílott.

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban interaktív kiállítás nyílott. A páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat, akik a táj jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett ritkán látott, rejtőzködő élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetnek. A felfedezőkre nem mindennapi feladat vár, a játék során a szavanna számtalan rejtélyes lakója kerül útjukba: találkozhatnak a Csupasz Turkálóval, a Trükkös Tojástolvajjal, a Vihogóval, a Futóbajnokkal és az Álomszuszékkal.


A nap izzó gömbként emelkedik a látóhatár felé, a fűszálakon még harmatcseppek hintáznak. A tengerként hullámzó fűmezőből szigetként magasodik ki egy-egy magányos fa lombkoronája. Ez a szavanna, a tekintélyt parancsoló nagyvadak, a fürge antilopok, a színpompás flamingók, a kíváncsi szurikáták és megannyi lenyűgöző állat- és növényfaj otthona.

A képzeletbeli utazáson, a szavanna úttalan útjait járva a látogatók izgalmas rejtvények és fejtörő feladatok segítségével, apró darabonként rakhatják össze a szerencsehozó talizmánt, hogy a kaland végén ennek fejében kiérdemelhessék a felfedezőknek járó jutalmat.

A „Titokzatos szavanna – Gyere el a bűvös talizmánodért!” elnevezésű, július 4-én nyílott tárlatot augusztus 28-ig kereshetik fel az érdeklődők.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

KultúraDornyay Béla Múzeum