2024.04.20, Szombat

Biomed tókerülő futás - közel négyszáz indulóval

nogradsport.wordpress.com

2016.10.25. 09:38

Hét végén, kellemes őszi idő fogadta azt a közel négyszáz, az ország minden tájékáról és külföldről, Szlovákiából érkezett futásra, kocogásra vállalkozó igazolt és amatőr sportolót kiegészülve az óvodásokkal, akik az idei, Palotáson megtartott jubileumi Biomed tókerülő futáson rész vettek.

Hirdetés

A sikeres rendezvényhez szükséges anyagi támogatást, mint azt a kezdetek óta mindig, a Biomed Kft. és Palotás Önkormányzata biztosította, hozzájuk csatlakozott a jubileum alkalmából a verseny főszervezője, Hasznosi Norbert, aki éves képviselői tiszteletdíjával egészítette ki a büdzsét.

A sportrendezvény szakmai részét ezúttal is a Koren Tamás által vezetett Futapest sportszervezet bonyolította le. Az eseményhez szorosan kapcsolódott az a kiegészítő program, melyet a Mihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtár szervezett. A futóverseny rajta előtt már volt lehetőségük a részvevőknek, hogy a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya munkatársai által nyújtott vérnyomás, testzsír, testtömeg index, CO mérést igénybe vegyék, miközben a helyi rendezvényről ezúttal sem maradt el a magát „félkovácsnak” tartó Ambrus József bemutatója, de a helyi vállalkozók részéről volt itt méz, mézeskalács és kecsketejtermék bemutató is.

 

Délelőtt 11 órakor a helyi polgárőrök útvonal biztosítása mellett rajtoltatták el a 3,8 km-es rövidtáv, több mint kétszáz indulóját. A leggyorsabbak alig negyedórán belül-közte a Zenit SE ceredi futója Szurok Balázs legjobb nógrádiként abszolútban a 4. helyen ért célba. Dicséretes teljesítményt nyújtott a 11 éves salgótarjáni SAC atléta Simkó Máté Boldizsár, aki korosztályban bronzérmes lett. Idén a leggyorsabb nógrádi hölgyfutó címet rövidtávon a SAC futója Halasi Hanna érdemelte ki, aki korosztályában a harmadik helyen zárt. Pásztói iskolatársa a még csak 9 éves pásztói Mender Laura a mezőny legfiatalabb hölgytagjaként korosztályban szintén a harmadik helyen ért célba. A helyi palotási futók közül ezúttal a „házi” bajnoki címet a 15 éves Hegyi Flórián érdemelte ki.

A hosszú táv lefutására (12,6 km) végül 134 futó vállalkozott. A futók a palotási tavat megkerülve Kisbágyon, majd Egyházasdengeleg határát érintve értek vissza a célba. A küzdelmek során a közelmúltban a salgótarjáni Zenit SE-vezetője Telek András által leigazolt ajnácskői (Szlovákia) Bartkó András abszolút az ötödik (korosztály. 2.) lett, még hölgyeknél Nagyné Simon Lilla első nőként célba érve (abszolút 29.) szerzett korosztályos elsőséget klubjának a SAC-nak.

 

Mindeközben a déli harangszót követően a részvevők szórakoztatására az Amazinx csoport zenés professzionális flatland bmx bemutatójára került sor. Alig fél óra múltával a hosszú távról már beérkezett futókat követően népes tömeg jelenlétében szülők kísérete mellett zajlott le az óvodások futása, melynek céljánál miden résztvevő megérdemelten átvehette a verseny emblémázott ajándékát.

Az eredményhirdetés előtt még Magyarország egyik legismertebb beatboxerének, BassLimenak zenés live show-jára került sor, aki egy úgynevezett looping box technika segítségével, csakis saját hangját felhasználva nyújtott felejthetetlen élményt. A koncert után kezdetét vette a díjátadás és a tombolahúzás, melynek fődíja a Biomed Kft. jóvoltából egy Mountin Bike kerékpár volt. A verseny szervezői a jubileum alkalmával, külön jutalmazták azokat a futókat, akik az elmúlt 10 évben, legtöbbször teljesítették a tókerülő futás valamelyik távját.

 

A megyéből a futóversenyre a helyieken kívül az alábbi településekről érkeztek részvevők: Balassagyarmat, Bátonyterenye, Bercel, Buják, Egyházasdengeleg, Cered, Héhalom, Iliny, Ludányhalászi, Kisbágyon, Mátranovák, Mátraszőlős, Őrhalom, Szarvasgede, Somoskőújfalu, Salgótarján, Szécsény, Pásztó.

Helyi hírekPalotásBiomed tókerülő futás