2024.03.28, Csütörtök

A mai napon két iskolába is eszközcsomagokat közvetített ki a Salgótarjáni Atlétikai Club, A sport legyen a Tied! Program keretében a Madách Imre Gimnázium, és a Mocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye is értékes szerekkel gyarapodott.

Hirdetés

A SAC az év elején lehetőséget kapott arra, hogy egy általános-, és egy középiskolába is értékes sportszereket juttasson el. Ennek feltétele az volt, hogy az általános iskola három éven keresztül működtessen egy legalább 15 fős, alsós csoportot, heti egyszer egyórás edzéssel. Az általános iskolai csomag közel fél millió forint értékű, tartalmaz többek között stopperórákat, rajttámlákat, sportlétrát, gátakat, ugróköteleket, hulahoppkarikákat, bójákat, mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, medicinlabdákat és kislabdákat is. Karancsalján nagy örömmel fogadták a szereket, hiszen felszereltségük eddig elég hiányos volt.

A megyében először tehát itt indulhat el Kölyök atlétikai program, a SAC minden szakmai segítséget megad a csoportnak, illetve vállalja a versenyeztetéssel járó költségeket is. 

 

Mintegy bónuszként, egy középiskolát is támogat a program, a több mint hétszázötvenezer forintos csomagban a fentieken kívül például egy magasugró leérkező, és annak tartozékai is megtalálhatóak. A Madáchból évek óta kiváló sprinterek és magasugrók kerülnek ki, a sportszerek segítségével remélhetőleg egyre többen kötelezik majd el magukat az atlétika mellett.

A program keretében eljuttatott szereket egy sportág népszerűsítő rendezvényen mutatják majd be a diákoknak, november 28-án.

AktuálisA sport legyen a tiéd!Madách Imre GimnáziumSalgótarjáni Atlétikai ClubMocsáry Antal Általános Iskola Karancsaljai Tagintézménye