2024.07.15, Hétfő
Az egészséges alvás az egészséges élet része
egeszsegmagazin.com

Az egészséges alvás az egészséges élet része

mti

2019.03.16. 12:36

Mivel a megfelelő alvás fontos az egészséghez, mindenkinek saját felelőssége, hogy időben feküdjön le aludni, a felnőttek ezzel példát mutatnak a gyerekeiknek.

Az egészséges alvás az egészséges élet része, erről mégis kevés szó esik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, az alvás március 15-i világnapjának alkalmából rendezett eseményen.

A nyugati világ technológiai átalakulása olyan alvási szokásokat alakított ki, amelyek nem természetesek az emberi szervezetnek.    


A Három generáció az egészségért pályázat célja, hogy javuljon az egyes települések lakosságának egészségi állapota. Előrehaladni együttműködésben, közös döntésekkel lehet - emelte ki Horváth Ildikó.

 

G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke közölte, az európai uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyar lakosság 31,3 százalékának van alvásproblémája.

Májusban alvásterapeuta képzés indul Magyarországon. A képzés megkezdéséhez szakirányú felsőfokú végzettséggel kell rendelkezni, a teljesítéséhez pedig három év gyakorlati idő is szükséges.

A rendezvényen bemutatták az alvásról, alvásproblémákról szóló Magyar Alváskönyvet, és átadták a Sleepfriendly Hotel (Alvásbarát Szálloda) díjat, amelyet a Hilton Budapest és a Mala Garden Siófok nyert el.

Országos hírekalvás