2024.06.24, Hétfő

Központi sterilizálót adtak át a salgótarjáni kórházban

2016.02.17. 14:59

Új, 200 millió forint értékű központi sterilizálót adtak át a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban kedd délután.

Az avatáson Bercsényi Lajos, az intézmény főigazgatója kifejtette: az elmúlt tizenöt évben 5,3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a salgótarjáni kórházban, köszönhetően a 19 eredményes pályázatnak. A most elkészült, 200 millió forintból megvalósított központi sterilizálóban háromféle kezelés lehetséges: hő- vagy kémiai hatással, valamint plazmasterilizálással is lehet csírátlanítani a kórházi felszereléseket.
Bercsényi Lajos hozzátette: évente 23 ezer fekvő- és több százezer járóbeteg fordul meg az intézményben, ellátásukról 950 dolgozó gondoskodik. "Ez a kórház az év minden napján, csendesen teszi a dolgát, zökkenőmentes a működés azóta is, hogy állami tulajdonba került" - fogalmazott.
Szólt egy határon átnyúló pályázatukról is, amelyet a szlovákiai Losonc kórházával közösen nyertek el: a százmillió forint értékű támogatás egyrészt az energiahatékonyságot szolgálja, másrészt olyan traumatológiai diagnosztikai műszerek beszerzését, amelyeket szükség esetén mindkét intézmény használhat.
Becsó Zsolt, a körzet országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) kifejtette: eredményesen működik a Szent Lázár Megyei Kórház, ami öröm, de akadnak olyan szakpolitikai kérdések is, amelyek még megoldásra várnak. A felzárkóztatáshoz további kormányzati támogatásokra is szükség van - tette hozzá.

mti

Galéria

Helyi hírekSalgótarjánkórházsterilizáló