2024.05.30, Csütörtök

Kincstári Értékesítési Pont nyílt Pásztón

2016.02.18. 14:42

Nógrád megyei helyszínnel is bővítette állampapír-forgalmazói ügyfélszolgálati hálózatát a Magyar Államkincstár. Országosan 25 új ponton nyitnak értékesítési helyet, ezek közül Nógrád megyében az elsőt Pásztón, így a járásban élőknek már nem kell Salgótarjánba utazniuk számlanyitás, vagy ügyintézés miatt, elektronikusan befizetéseiket is megtehetik a Nagymező út 3. szám alatt.

Értékpapírok értékesítésével, befektetési számla nyitással és kezeléssel, kényelmi szolgáltatások indításával áll ügyfelei rendelkezésére új, Pásztón nyílt értékesítési pontján, a könyvtár épületében, a házasságkötő terem szomszédságában a Magyar Államkincstár (MÁK). Balatoni Ildikó pénzforgalmi elnökhelyettes a megnyitón elmondta: a készpénzes befizetés kivételével minden szolgáltatással várja a város és térsége állampolgárait az értékesítési pont, de elektronikus úton elindíthatják utalásaikat a betérő ügyfelek. A kincstár munkatársai készséggel várják az érdeklődőket, számlát nyitni szándékozókat heti két napon, keddenként 8 és 16, szerdánként 8 és 17 óra közt.

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott elmondta: az elmúlt két és fél évtizedben megnyíltak a befektetési lehetőségek hazánkban is, sajnos időről időre hallhattunk botrányokról, azonban aki a Magyar Államkincstár által nyújtott, biztonságos befektetéseket választja, nyugodt lehet. Ráadásul  Magyarország  3% körüli növekedést produkál, ami hosszú távon is biztonságot és tartós hozamot nyújt a pénzüket állampapírban elhelyezőknek, illetve többféle támogatási formát a takarékoskodni szándékozóknak.

Zsiga Tamás a Nógrád Megyei Kormányhivatal Pásztói Járási Hivatal vezetője – mint kistelepülésen élő, korábbi településvezető – kiemelte: fontos, hogy a pénzüket lekötni szándékozóknak már nem kell akár egy egész napot rászánva Salgótarjánba utazniuk, közelebb jött a járás mintegy harmincezer állampolgárához az államkincstár.

Farkas Attila, Pásztó alpolgármestere ugyancsak üdvözölte, hogy bővült a városban a szolgáltatások köre, míg László Lídia, a MÁK megyei igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt években mintegy megduplázódott a lekötések összege, jelenleg mintegy hétmilliárd forintnyi megtakarítást kezelnek.
Az államkincstár vezetője elmondta: reméli, hogy a Pásztó környékiek élnek az új lehetőséggel, s még ebben az évben újabb értékesítési pont nyílik Nógrád megyében.

(nmkh.hu)

fotó: allamkincstar.gov.hu

Galéria

AktuálisértékpapírPásztóállampapírÁllamkincstár