2024.03.28, Csütörtök
Még lehet jelentkezni az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborába
Pixabay

Még lehet jelentkezni az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborába

mti.hu

2020.07.01. 16:02

A táborba 14-25 év közötti kézművesek - tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek - jelentkezését várják július 10-ig.

Hirdetés

Július 10-ig meghosszabbították a VII. Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborába való jelentkezést. A program a Hagyományok Háza szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg augusztus 10. és 14. között Tápiószentmártonban. A táborban való részvétel pályázathoz kötött - közölte a Hagyományok Háza szerdán az MTI-vel.

A táborba 14-25 év közötti kézművesek - tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek - jelentkezését várják július 10-ig. A pályamunkákat postai úton kérik elküldeni a Hagyományok Házába, a 1011 Budapest, Corvin tér 8. címre. Pályázni 3 darab tárggyal vagy kollekcióval lehet, valamint motivációs levéllel és a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével.

A tábor célja annak bemutatása, hogyan lehet átmenteni, beilleszteni a népi ékszereket a XXI. század viseletkultúrájába. A hagyományos sárközi ékszerek készítése mellett idén tanácsadással egybekötött foglalkozásokat is terveznek, amelyen a résztvevők az ékszerkészítés és -tervezés különböző technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak.

A pályázók feladata új, egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Fontos, hogy az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak és a gyöngyfűzés, gyöngyszövés vagy gyöngyhímzés technikájával, esetleg ezek kombinációjával készüljenek.

Országos hírektáborhagyományőrzésképzőművészetHagyományok Háza