2024.03.29, Péntek

Hamarosan indul a Dal 2018

hirado.hu

2018.01.04. 16:16

Idén is keresi Magyarország dalát a közmédia. A Dal 2018 két felvezetőműsorral indul. Az első szombaton lesz. Már készül a stúdió és a technika, tartanak az előkészületek.

Hirdetés

Pápai Joci nyolcadikként lépett színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében tavaly májusban, Kijevben. Végül összesítésben is a nyolcadik helyen végzett.

A verseny óta eltelt csaknem egy év. Most Rátonyi Krisztának meséli élményeit az énekes. Ezt az interjút is láthatják majd a nézők a Dal 2018 felvezető műsorában. Két szombaton át egymást váltják a korábbi évadokban megismert zenészek és énekesek, akikről például azt is megtudhatjuk, hogy hogyan készültek a dalok, milyen volt több százezer ember előtt énekelni, vagy éppen milyen tanácsokkal látják el a mostani széria indulóit.

Pápai Joci az M1-nek elmondta, mindenféleképpen azt tanácsolja az énekeseknek, hogy próbálják meg beletenni a dalba önmagukat, hiszen attól lesz különleges és törekedjenek az egyediségre, ami nem futószalagon jön.

 

A dalválasztó show elmúlt hat évadának legemlékezetesebb pillanatain kalauzolja végig a nézőket Rátonyi Kriszta. A műsorvezető elmondta, az első adásban azokkal találkozhatnak majd a nézők, akik valamilyen szempontból érdekes, természetesen mindenki az, de vannak, akik nagyon sokszor indultak, vannak, akik életükben először mutatták meg magukat ebben a műsorban.

A második adásban pedig a győztesekkel lehet majd találkozni, de nem csak azok lesznek majd a műsorban, akik képviselték hazának az Eurovízión, hanem azok is, akik különdíjasok lettek, vagy valamiért nagyon nagy fordulatot vett az ő életük – mondta Rátonyi Kriszta.

 

Ismét jelentkezik majd a Dal 2018 háttérműsora is

A Kulisszában minden héten újabb érdekességekkel várják a nézőket az adás készítői, tehát a Dal válogatója után is érdemes lesz még a Dunát nézni.

A Dal 2018-ra több mint 350 pályamű érkezett, a szakmai zsűri válogatása után a 30 legjobb dalt láthatják majd a nézők az élő adásokban.

Az első felvezető műsor szombaton fél nyolctól lesz látható a Dunán, a második január 13-án. Az élő dalválasztó show pedig január 20-tól kezdődik és  hat héten át tart, végül kiderül: idén melyik lesz Magyarország dala.

forrás: hirado.hu