2024.03.28, Csütörtök

Letette a névjegyét a rafting vb-n a Duna Aszfalt támogatta női válogatott

magyarepitok.hu

2016.11.14. 17:01

Női raftingozóink csapata csak nemrég jött létre, és máris elcsípett egy bravúrosnak számító 7. helyet a világbajnokságon.

Hirdetés

Az Egyesült Arab Emirátusokban rendezték meg az R4 kategória rafting világbajnokságát, melyen a nemrég megszerveződött magyar női masters válogatott is részt vett. A magyarországi raftingot támogató Duna Aszfalt Kft. tájékoztatásából kiderült, az idei világversenyen, El-Ajn városában 29 ország 86 csapata mérte össze tudását az egyik legnehezebbnek számító vadvízi pályáján - egy sivatagi országban kialakított mesterséges folyón.

A képre kattintva galéria nyílik


Szlalom a sodrással szemben!

Az egy hetes versenyen a csapatok négy különböző számban csaptak össze. Az első nap a sprint futamok kerültek megrendezésre, ahol a gyorsaságé volt a főszerep. A következő versenyszám az úgynevezett Head to head összecsapás, melyen a sprint futamok eredményei alapján kialakított párok fej-fej mellett teljesítik a távot, a továbbjutó egység rendre a győztes hajó.

A harmadik versenyszám a rafting sport egyik leglátványosabb és legtechnikásabb versenye a szlalom. Ennél a pályán trükkösen elhelyezett zöld és piros színű kapukat kell bevenni, a víz sodrásával megegyező vagy ellentétes irányban.  Az utolsó napon a verseny egyik legnehezebb, legnagyobb állóképességet követelő versenyszáma a hosszútávú verseny, azaz Downriver következett. Miután nem természetes közegben helyezkedett el a pálya, a versenyben ezúttal a hajóval való futás és síkvízi rész is szerepelt a vadvízi rész mellett.

Az el-ajni erőpróbán extra nehezítésnek számított a tikkasztó meleg a versenyzők számára, így komoly előkészületeket igényelt a szám minden csapatnak.


Versenyről versenyre javulnak a magyarok

A Hlatky Réka, Szeip Ildikó, Sümeg Szilvia, Ispánki Nikoletta Zsuzsanna alkotta, Süveges Lilla által edzett csapat magyar masters női csapat hatalmas csatákat vívott az ellenfelekkel, a vad hullámokkal, és összesítésben végül az előkelő 7. helyet ért el. Magyarország az eddigi összegyűjtött nagyszerű eredmények mellett is még kezdőnek számít a rafting sportban, de versenyről versenyre egyre szebb és szebb eredményeket ér el.

A sporttörténelmi siker megteremtői beszámolójukat külön köszönettel zárták a Duna Aszfalt Kft.-nek, hangsúlyozva, hogy a cég támogatása nélkül nem tudott volna megalakulni a csapat és tovább fejlődni a magyarországi rafting sportág.

 

Galéria

Országos hírekDuna Aszfalt Kft.