2024.03.29, Péntek
Verssel lepik meg a színházba járókat a salgótarjáni teátrum művészei
illusztráció - pixabay

Verssel lepik meg a színházba járókat a salgótarjáni teátrum művészei

Zenthe Ferenc Színház

2021.04.06. 11:10

A verses videókat a teátrum közösségi oldalán posztolják.

Hirdetés

1964 óta április 11-én József Attila születésének napján ünnepeljük a magyar költészet napját. A jeles nap alkalmából #csaknekedmondom jeligével indított kezdeményezést a Zenthe Ferenc Színház - derült ki az intézmény közleményéből.

A salgótarjáni teátrum célja, hogy színt vigyen a szürke hétköznapokba, segítve ezzel az emberek pozitivitásának fenntartását is, valamint kihangsúlyozza a különböző korok íróinak világát, szépségét. A kezdeményezés keretén belül a színház társulatának néhány tagja verssel fog meglepni egy-egy lelkes színházba járót, de az állandó bérlettel rendelkezőknek lehetőségük van valamelyik szerettüknek is örömet szerezni azzal, hogy akár kedvenc színésze szaval el neki egy költeményt. A „vers sorozatban” klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek majd.

Művészek, akiktől biztosan hallhatunk verset: Mikecz Estilla, Rácz János, Móczár Bence, Hege Veronika, Jókai Ági, Házi Anita, Baksa Imre, Erdélyi Gábor, Máté Krisztián, P. Kerner Edit és Hajdu Tibor. A verses videók április 6. és 11. között kerülnek posztolásra és bárki számára elérhetőek lesznek a Zenthe Ferenc Színház Facebook oldalán.

KultúraZenthe Ferenc SzínházSalgótarján