2024.04.19, Péntek

Elkezdődtek a májusi premier, az Augusztus Oklahomában próbái

Zenthe Ferenc Színház

2017.03.31. 12:50

Az évad egyik legnagyobb zenthés „durranásának” első olvasópróbáján a teljes stáb az asztal körül ült, hogy együtt mélyedjenek el a Tracy Letts által August: Osage County címen megírt, a Broadway-n 2007-ben bemutatott darab magyar verziójában. 

Hirdetés



A Tony- és Pulitzer-díjas fekete komédia rendkívül fanyar humorú, szókimondó magyar szövegét Deres Péter jegyzi. Játszották a Vígszínházban, a Győri Nemzeti Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, így igazán illusztris sorba lép be a Zenthe Ferenc Színház, amely a bemutatót Budapesten május 19-én, Salgótarjánban május 22-én tartja. 


Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egy árva indiánról, egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül. De egy olyan családban, amelyben csupa léhűtő férfi, boldogtalan asszony, hűtlen férj és lázadó nő él, ez csaknem lehetetlen vállalkozás. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, elfojtott vágyak és veszélyes titkok, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül, az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt. 


A Susán Ferenc által rendezendő darab vendégművésze az anyát játszó Vándor Éva, mellette Tóth Zoltán, Bozó Andrea, Erdélyi Gábor, Erki Gabriella, Kovács Vanda, Marjai Virág, Jakab Csaba, P. Kerner Edit, Albert Péter, Máté Krisztián, a Salgótarjánba visszatérő Kadlót Zsófia és Farkas Zoltán alakít szerepet.

A darab díszletét és jelmezeit Pallós Nelli tervezi. 


A próbák a zsúfolt tavaszi előadásnaptár mellett folyamatosan zajlanak, a budapesti és a salgótarjáni premierekre már elkezdődött a jegyértékesítés.

KultúraSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházAugusztus Oklahomában