2024.03.19, Kedd
Relaxációs tanfolyam indul Salgótarjánban

Relaxációs tanfolyam indul Salgótarjánban

ThetaHealing és relaxáció Godó Anival facebook

2018.01.22. 21:33

A tanfolyam 8 alkalomból, heti rendszerességű találkozásokból áll, ahol a Schultz-féle autogén tréninget sajátíthatják el.

Hirdetés

Lényege, hogy a rendszeres gyakorlás, amely önmagukra irányuló passzív, laza odafigyeléssel történik, létrehozza a pszichés és szomatikus (testi) ellazultságot. Lépésről lépésre haladva sajátítják el az autogén tréninget.
A relaxáció célja az, hogy a testben és az idegrendszerben létrejött feszültségeket lágy, szelíd módszerrel szüntesse meg. A folyamatban hat egymásra épülő formulát sajátítanak el: nehezedés (izmok), melegedés (keringés, erek), szív, légzés, hasi idegközpont, homlok-fej gyakorlat. 

A csoporttagok egymás tapasztalataiból is tanulhatnak, gazdagabb élményanyagra tehetnek szert egymás beszámolói révén. Ez a relaxációs technika attól tréning, hogy elsajátítása gyakorlást igényel: a tanulási időszak otthoni, napi kétszeri gyakorlással jár. A csoportmunka természetes követelménye a „titoktartás”. Ami a csoportban elhangzik, csoporton kívüli személynek nem mondható el.

Kinek hasznos?Aki szervezete regenerálódását kívánja tudatosan is támogatni. Aki alvása minőségén szeretne javítani, különféle testi tüneteit szeretné enyhíteni. Aki vizsgadrukk vagy lámpaláz csökkentésére keres eszközt. Aki koncentrációs képességét szeretné fejleszteni. Aki a figyelem tudatos terelését szeretné elsajátítani. Aki a szorongást, pszichoszomatikus problémáit szeretné oldani. 

A módszer mindenki számára elsajátítható, előzetes ismereteket, vagy felkészülést nem
igényel, ami viszont „elengedhetetlen”: motiváció, gyakorlás.

Információk: 

Helyszín: a SITI Tanácsadó helyisége (Ifjúsági Iroda, Salgótarján, Erzsébet tér 4. (Bejárata Múzeum felől)

A részvételi díj:. 20.000 Ft., amely két részletben fizetendő.

Találkozások: hetente egyszer, február 5-től 1,5 órában, hétfőnként 16.30 órától - 18.00 óráig.

A csoport minimális létszáma 4 fő, maximális létszáma 8 fő. A relaxáció gyakorlása széken ülve történik. 

Jelentkezés: Godó Anna mentálhigiénikus, tel.: 30-619-4626
Jelentkezési határidő: január 31. 
 

KitekintőSalgótarjánRelaxációs tanfolyam