2024.03.29, Péntek
Csányi Attila emlékére tekernek Pásztón
Fotó: Tour de Pásztó Facebook

Csányi Attila emlékére tekernek Pásztón

nogradsport.wordpress.com

2017.08.06. 13:08

2017. augusztus 19-én, immáron kilencedik alkalommal kerül sor a tragikus hirtelenséggel elhunyt Csányi Attila kerékpáros, barlangász, búvár, hegymászó emlékére lebonyolítandó Tour de Pásztó, közösségi sportrendezvényre.

Hirdetés

A kerékpáros túra formában lebonyolítandó esemény részvevőinek a rendezvény napján reggel 9 órától a Városháza előtti parkban kell regisztrálniuk, majd tömegrajttal 11 órakor indítják őket útnak. A kétkerekűek mellett idén lesz lehetőség a 11 km-es távot futva is megtenni.

Az útvonal a szokásos lesz: Polgármesteri Hivatal, Kölcsey utca, Hunyadi utca, Fő út, Hasznos, Mátrakeresztes (volt Zöld Sas söröző).

A célban időmérés és névregisztráció lesz, majd ezt követően már mindenki kénye-kedve szerinti „iramban” gurulhat, futhat vissza a pásztói strand melletti Öregbánya Teniszcentrumba, ahol a néhai Csányi Attila baráti köre minden részvevőt megvendégel egy tál bográcsgulyásra, egy üdítőre. Itt, egy Triál kerékpár bemutatót tekinthetnek meg a visszaérkezők, majd a tervek szerint 13.30 órától a díjak átadására kerül sor, miközben a túrát sikeresen teljesítők között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A rendezvényre nincs nevezési díj, de aki igényel emlékkitűzőt, attól 200 Ft-ot kérnek el a szervezők. A helyszíni nevezések tömeges elkerülése végett a szervezők a rendezvény facebook oldalán szívesen veszik a közösségi sportrendezvényre való előjelentkezéseket.

Az elmúlt évben a megközelítőleg 11 km-es távot kerékpárral a leggyorsabban a nagybárkányi Adame László (23 perc, 57 mp) tette meg.

 

Forrás: nogradsport.wordpress.com

KitekintőPásztókerékpárverseny2017Tour de Pásztó