2024.03.28, Csütörtök

Vezetett sétát szerveznek a Növénynapon a Nyírjesben

ipolyerdo.hu

2017.05.05. 08:46

Május 18-án 10 és 13 órakor induló sétára hívja az érdeklődőket a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark, erdész vezet a Sziklás-hegység fenyvesei, Kalifornia mamutfenyői, Kína bambuszai, Oregon félsivatagi és Japán növényei között. Bepillanthatnak a füvészkert létrehozásának mozzanataiba, megismerhetik a park növény-és állatvilágát.

Hirdetés

A Balassagyarmathoz tartozó Nyírjes évtizedek óta a városban és a környéken élők egyik közkedvelt rekreációs területe. Tavakkal tarkított ligetei és erdői a városból gyalog és kerékpárral is könnyen és gyorsan elérhetők. Különlegességei révén azonban akár a határ túloldaláról vagy a megye és az ország távolabbi pontjairól érkezők számára is célpont lehet.

 

 

FÜVÉSZKERT
A 22 hektáros terület 2 km hosszú tanösvénye három kontinens (Európa, Ázsia és Észak-Amerika) közel 600 növényfajtáját mutatja be. Itt megismerhetjük például a Sziklás-hegység fenyveseit, Kalifornia mamutfenyőit, Oregon félsivatagát, Japán színes növényeit, Kína bambuszligeteit ugyanúgy, mint a hazai erdőket, vagy Kárpátok lucosát. A tanösvény szerves részét képezik a tájba harmonikusan illeszkedő látványhidak.

 

VADASPARK
A Park természeti értékeink megismerésére, az élővilág egységének megőrzésére törekszik.
A 15 hektáros Vadaspark kifutóiban a hazai nagyvad fajok eredeti élőhelyükhöz hasonló környezetben láthatóak.
A vadaspark lakói:
» hazai nagyvad fajok: gímszarvasok, dámok, muflonok, őzek, vaddisznók
» kisállat simogatóban: kameruni törpekecskék, merinói juhok, nyulak
» különleges állatok: emuk, shetlandi pónik, aranysakál, alpakák, Benett-kenguruk, ormányos medvék

 

 

KitekintőBalassagyarmatNyírjesNyírjesi Füvészkert és VadasparkNövénynap